divendres, 4 de setembre del 2020

Reunió oberta als familiars ...


Ahir a la tarda vàrem fer una reunió informal, oberta, a tots els familiars. Havíem convidat a tothom via el whatsapp dels familiars, per compartir vivències i facilitar llibres de l'ARFA a qui en vulgui. 

Malauradament, només dos familiars s'hi van ajuntar. Ens preocupa que, darrerament, els membres del grup virtual de familiars semblen "adormits". Costa d'entendre, doncs estem passant una etapa en que la comunicació entre nosaltres és molt limitada per les restriccions d'accés a la Residència, i costa saber què passa "a dins". 

Al Coffe vàrem parlar doncs de les nostres preocupacions (moltes venen de fa temps):

- altre cop la comunicació/informació periòdica que voldríem que fes la Directora. Un cop per setmana quatre ratlles al grup de WA, un cop al mes quatre ratlles més (amb la facturació via electrònica, sobre l'estat general de la Residència, sobre les eventuals incidències, sobre les actuacions preventives, les activitats fetes o previstes, els PCRs, sobre les baixes i les altes ... 

- la conveniència de reforçar/augmentar les activitats internes per distreure/animar els residents. Com que les visites son molt limitades, notem la tristor general que deprimeix molts residents. Cal programar més accions com la del Mag Felip, que tothom pot seguir. Entenem la sobrecàrrega de treball que suposa la pandèmia, la manca del suport pràctic que abans fèiem molts familiars, però pensem que caldria fer un esforç per part del CSdM. Fins i tot vàrem valorar la possibilitat de fer una contribució econòmica especial els familiars !

- la qüestió del podòleg, que condiciona molt a alguns residents, que pateixen. No entenem perquè no s'ha buscat una alternativa a les vacances (sembla) de la podòloga de sempre ...

- va tornar a sortir el tema de la qualitat del menjar, tot i que ara per ara sembla complicat fer canvis. Però no hauríem d'oblidar la re-negociació del contracte amb l'empresa subministradora ! 

- també vam parlar de la necessitat de tenir una infermera/cuidadora de referència, per sintetitzar totes les informacions de cada familiar.

Es ja urgent fer una reunió amb la Directora, quan torni a ser plenament operativa. Probablement a partir del 14 de setembre ...