Iniciatives
Idees, propostes ...

(10) Finalment, vàrem fer una campanya demanant reformes al davant:
- una pancarta reivindicativa i recollida de firmes ( NOTA ),
- l'èxit de la campanya ( NOTA ),
- i els resultats: reunió d'urgència amb els responsables locals i del Consorci ( NOTA )
(9) Per la festa tradicional el dia de Les Santes, hem pensat preparar algunes iniciatives.
Tenint en compte la desagradable experiència de l'any passat, i les problemàtiques vigents, podriem fer dues iniciatives simpàtiques:

(9.1) una Travessa de les Llambordes, per festejar els anys que fa que demanem una solució ...


(9.2) repartir "vanos publicitaris" amb un petit folletó explicatiu de l'ARFA, en mig foli plegat (format A5)
(8) Dissabte 29 d'abril 2017, aprofitant el Dia Internacional de la Dansa, amb el suport de l'Ajuntament, el colectiu Dans Invitro, l'associació Bellànima i l'Escola Municipal de Música, varen organitzar pels residents de la nostra i d'altres Residències, un simpàtic acte al pati del costat.
(el grup Bellànima ja havia fet, l'any passat, 10 sessions d'animació a la nostra Residència, amb el suport de la Diputació de BCN ... Hauríem de veure si podrien tornar !)


(7) Aprofitant el bon temps, la Coral animada per la Toñi Angulo i l'Isidre Molsosa, surt a la terrassa del davant, acollidora, oberta a l'exterior. L'experiència fa pensar en la conveniència de fer un tancament adequat per poder utilitzar habitualment aquesta zona.
(6) Heu vist que han retirat l'estàtua de l'entrada perquè sembla que estava molt esquerdada. Han aprofitat per treure l'espessa heura que l'envoltava, no sabem ben bé perquè.
Podríem pensar en "decorar" la pared amb alguna pintura com ara, per exemple, la que (només) s'insinua en aquest muntatge. La qualitat no és bona (el telèfon per dibuixar no dona per més, i l'artista, tampoc ...).
Caldria afegir-hi imatges de residents saludant ... La idea seria fer una entrada acollidora, simpàtica, alegre, comprensible !
Opinions ? Propostes ? Idees ?
Hi han altres possibilitats: gavines volant sobre el nostre mar !

(5) La visita de dones de Matagalpa, xerrant i cantant, amb imatges i emocions.
Dimarts passat dia 2 de febrer, convidades pels promotors de l'ARFA, varen venir a la Residència unes companyes del col·lectiu de dones de Matagalpa, a Nicaragua, que fan actuacions musicals molt properes i participatives.

Varen cantar i compartir, entre d'altres "Las manos de mi madre" i "Quincho barrilete", mentre xerraven i acaronaven les residents, i passaven diapositives relacionades amb aquestes cançons. Varen parlar de les societats antigues en què la gent gran era molt venerada i estimada, tot un referent per fills i nets. A la nostra societat individualista i consumista, tot passa de pressa, tot és més immediat i superficial.

Varen animar també els residents a explicar coses de la seva pròpia història, que poden servir per futures escenificacions dramatitzades, i, cap al final, estimulats i dirigits per la Toñi, tots els presents van cantar una cançó de les que habitualment interpreta la Coral de la Residència.

(4) La "coral" del dijous, animada per la Toñi Angulo i la guitarra de l'Isidre Molsosa:
La Toñi ens explica que anima aquesta coral des del mes de juny, els dijous de 2/4 de 5 fins les 6, seguint les activitats de la Maria Heredia. Intenta fer cantar cançons fàcils, no complicades, però comencen fent uns exercici de relaxació de cara, coll, mans i peus. Després, exercicis de vocalització i respiració, educant l'oïda i procurant que s'escoltin entre elles i ells. L'Isidre a la guitarra ajuda a crear un bon ambient.

Sembla que han anat millorant i que els participants estan força contents. Ara han començat amb les Nadales. I la Toñi pensa que potser es podria extendre aquesta activitat a tots els residents. Ho parlarà amb la Directora.
(3) La proposta/demanda que fa el senyor Parull, ja fa uns anys: una ronda contínua i llisa, practicable !

(2) Les propostes de músico-teràpia que ha fet la Lea Cornellana

(1) La possibilitat de seguir o cooperar amb aquest estudi de les llars al Maresme ...