diumenge, 10 de juliol del 2022

Un Acuerdo per acreditar la qualitat de les Residències i Centres de dia

A finals de juny, el Consejo Territorial de les Comunitats Autònomes, a proposta del Govern de l'Estat, va aprovar per 10 vots a 9, un Acuerdo de acreditación y calidad de los centros y de los servicios para la autonomía y de atención a la dependencia. El poc consens deriva de la manca de concreció sobre el pagament de l'increment de costos que se'n deriva.

A favor: Extremadura, Canàries, Navarra, Comunitat Valenciana, Astúries, La Rioja, Balears, Cantàbria, Aragó i Melilla. En contra: Galícia, Madrid, Andalusia, Murcia, Ceuta, Catalunya, País Basc, Castilla y León y Castilla-La Mancha.

El president de Castilla-la-Mancha va dir que és alló de "invito yo, pagas tu" ...

A LaVanguardia d'avui diumenge, preparant el debat sobre l'estat de la nació de dimarts dia 12, presenta els reptes a què s'enfronta Espanya. Un dels 10 importants, l'atenció a la gent gran, diu. I fa referència a l'Acord d'Acreditació i Qualitat dels Serveis. 


El text sencer del Acuerdo en pdf és aquí (enllaç), a la web del Ministeri.

Els comentaris de l'ACRA, la patronal catalana liderada per la Cinta Pasqual (a qui la Lea respectava molt !) son aquests:













La qüestió és què farà ara el nostre Govern, i quan: probablement va per llarg. Estan molt entretinguts amb els líos de la presidenta del Parlament.

(excuseu el comentari polític personal ...)