la nostra
BÚSTIA !

Aquí penjarem comentaris, propostes, incidències comunicades o enviades pels socis

6/ Maria Àngels Ribas, neboda del Miquel, ens envia còpia de la nota que ha enviat a la Lara:
Bon dia Lara, som de Canet de Mar i tinc el meu oncle, en Miquel Ribas, a la Residencia Sant Josep perquè com ja sabeu la seva filla (discapacitada) esta a la Residencia Pla d'en Boet, i així poden estar tots dos a Mataró.

Vull que sàpiguen el que va passar el dissabte 8 d'abril 2017. A les 23:38 quan arribo a casa de treballar, em trobo dues trucades de la residencia Sant Josep. Al saber que l'oncle estava constipat, perquè al migdia vàrem esta junts dinant com cada dissabte o diumenge, vaig pensar que estava pitjor. Quan truco la noia em diu que l'oncle ha sortit a les 21 h. de la residencia i que esta a la residencia de la seva filla, esta desorientat però elles no poden deixar el lloc de feina per anar-lo a buscar, i que han avisat al mossos que diuen que tenen molta feina.

Seguidament truco a la Residencia Pla d'en Boet, on esta en Miquel amb la filla, esta molt nerviós i no el volen deixar marxar a la seva residencia perquè no el veuen en condicions. Elles no tenen personal per acompanyar-lo a la seva Residencia. Entre trucades i trucades, veient que ningú trobava cap solució, em desplaço a Mataró.

Quan parlo amb l'oncle i li pregunto que fa aquelles hores diu que a les 17 h. de la tarda li han donat la medicació per el refredat i que anés a dormir, quan s'ha despertat a les 21 h., ell ha vist les 9 h. al rellotge i s'ha pensat que eren les 9 h. del mati. S'ha vestit de pressa i ha sortit a la residencia de la filla per anar a missa i benedicció de la palma. Quan li he dit però esta fosc, es de nit i molt tard per esta al carrer, no em contesta.

A la residencia Pla d'en Boet li varen donar una til•la a ell i a la filla, estaven molt nerviosos els dos.
Desprès de tranquilitzar-los a tots dos, marxem a la seva residencia i continua repetint el mateix. Arribem i les noies estàvem molt preocupades per ell, i els hi dic com pot ser que sortir un resident aquelles hores de la nit?? no pot ser que després de sopar es pugui sortir.

Amb tot això es fan la 1 de la matinada quan torno cap a casa (Canet de Mar).

Diumenge al mati, telefono i em diuen que ha tingut dècimes de febre i que ara li porten l'esmorzar i que després passarà la infermera. Em diuen que ella em trucarà. Efectivament a les 11 h. em telefona i m'explica com esta i que passarà l'informa a la Directora. També li exposo que no entenc com pot sortir un resident aquelles hores de la nit i ella diu que ja ho comunicarà. També parlo amb l'oncle i sembla que esta millor.

Espero que aquest fet sigui per buscar una solució perquè no puguin sortit per la nit, ni ell ni ningú dels residents.

Espero les seves noticies, salutacions,
M. Àngels Ribas


5/ Maria Jesus Sanchez Narro vol fer-nos alguna observació.
Diu que "Per exemple la manca d'aire condicionat a les habitacions de l'infermeria.
Incomprensible amb aquestes temperatures que només hi hagi un ventilador. Inacceptable que a la resta de plantes no n'hi hagi tampoc.
Tema metges esta clar que es totalment insuficient per tants avis i molts d'ells fragils.
La falta de metge es supleix amb el mail o telefon i sino urgencies, incomprensible.
A vegades els tractaments-diagnostics no son el que haurian de ser per aquest motiu.
Respecte al menjar, penso que es malbarata. Quan hi han aspectes importants que no es poden atendre per tema economic, seria bo ajustar la quantitat del menjar, perque la resta va a la brossa.
Tambe seria important tenir cura amb la llum, si despres s'ha de retallar per un altre canto.
Agraida per la tasca que esteu fent.
Atentament,
Maria Jesus
(20.07.2016)4/ un comentari encoratjador del Joan Pérez Coll, familiar de resident:
Felicitats per la tasca que esteu fent, per la dedicació, per la voluntat de compartir, reflectida en aquest blog. Anims, no defalliu.
(12.07.2016)


3 / un comentari de Rafael Vives sobre la nota resumint la reunió del 16 de març amb els residents:
Molt be. Avançant. Molt aclaridores les reivindicacions, que de pas confirmem les idees que ja teniam per treballar en eixos sentits.
Va dir algu que tenim prejudicis de ser "la millor", i es bo donar-li gracies a Deu. I treballar perquè sigui aixi ("seguir" sent la millor) perquè es notoria la possibilitat de millorar (sempre)


2 / un comentari de Rafael Vives sobre la retirada de l'estàtua de l'entrada i les nostres idees "decoratives":
"Aquest diumenge al entrar, sempre anant a l'idea tingué la sensació que estava molt despejat, i al eixir vaig veure el que era. Be, m'agrada la idea. Sobretot el abret, encara que aquesta paret, al nord-oest no te massa sol...
Penso que tampoc s'hauria de perdre l'imatge que des de fa tant temps beneeix l'institucio. No se si es pense (i es pot) restaurar.


1 / La primera tramesa, un mail de benvinguda de la Coordinadora en Defensa de la Sanitat Pública Mataró-Maresme ...

1 comentari:

Unknown ha dit...

Un comentari per si ajuda: No sembla cert el que es diu al punt 4, que les quotes estan congelades des de fa set anys doncs cada any s’han revisat les mateixes d’acord amb l’IPC.
En quant a la revisió de les quotes s’ha de tindre en compte que segons contracte “el preu d’estada total... no podrà ser modificat sense prejudici de l’actualització anual per l’aplicació de l’IPC.”
Salut.
ANTONI SALAZAR familiar de l’Anna Ciudad.