divendres, 25 de setembre del 2020

Reunió amb la Directora, encara a les tauletes de la Plaça de Sta Anna

Dimecres 23, els membres de la Junta de l'ARFA vàrem fer una altre reunió amb la M Carmen, la Directora de la Residència, altre cop a la Plaça de Sta Anna. Seguim amb la impressió de què les coses van relativament bé a la Residència. La M Carmen ens explica les normes protocolàries establertes per la Generalitat, que aplica amb flexibilitat i valorant cada cop més els aspectes emocionals dels residents. 

Resulta difícil recollir tot el què ens va explicar: són molt importants els detalls, l'interès i la dedicació que es desprèn de les seves paraules. La propera vegada podríem intentar una reunió virtual oberta a tothom, com les que, cada vegada més, es fan en tots els àmbits.

Especialment pel que fa a les visites i sortides, que cal promoure, però tenint en compte del treball que signifiquen per les cuidadores: canvi de roba a l'arribada, rentar-la a més de 60º, dutxa eventual ... Per això, per exemple, han previst un màxim de 5 sortides al dia, arribades abans de les 18'30, ... etc. Ens anima a trucar a la Residència i concertar cas per cas en funció de necessitats i possibilitats.

Vàrem insistir en la necessitat de fer més activitats colectives d'animació, com les que pot fer el Mag Felip, per trencar la dinàmica de tristor i de baixada dels ritmes vitals.

Pel que fa a la informació/comunicació, entén el problema, però explica que és difícil en aquestes circumstàncies que siguin les infermeres/cuidadores qui prenguin la iniciativa. Ens anima a ser nosaltres qui truquem periòdicament, que mirem de parlar amb les infermeres i/o cuidadores més properes als nostres familiars, en horaris que no alterin massa el seu treball.

Sembla que el tema de la podòloga va ser més aviat un problema de manca de comunicació clara de la situació: prohibició d'entrada de professionals en els protocols de la Generalitat, vacances de la professional, ...

Vàrem parlar de la facturació de medicaments: miraran de simplificar criteris i d'informar millor, hi estan treballant.

Pel que fa a les dietes i la qualitat del menjar, sembla que ha millorat una mica, segons alguns residents ...

En general vàrem agrair la predisposició de la Directora a explicar el què i el perquè, a escoltar comentaris i propostes nostres. Semblava una nova normalitat positiva, després dels anys que portàvem intentant consolidar una dinàmica oberta i participativa. Ens en felicitàvem tots plegats !