dijous, 18 d’octubre del 2018

Consell de Participació: 3era reunió
del 17 d'octubre 2018

Hi havia molts punts a l’ordre del dia, però el més important era el de la millora del paviment del davant de la Residència, per poder fer la volta tranquilament, a peu, en cadira o amb el taca-taca.

Els serveis municipals ens van presentar el seu projecte. Ens va semblar que era, bàsicament, el que el Gerent del CSdM ens havia avançat a finals de juliol. Tenim uns dies per estudiar-lo i comentar-lo. La setmana vinent hauríem de fer una reunió tècnica entre nosaltres per contrastar opinions i eventuals esmenes.

Aquest és l’esquema proposat:

























No hi havia un croquis en 3D que permeti fer-se una idea clara de com queda el conjunt. Es rebaixa la pendent de la rampa d'entrada però hi posen dos graons. Per les ambulàncies, en obrir les portes, els llits hauran de pujar dos graons. Per entrar en cadira o per fer la volta (la ronda), hi ha una "passarela" de 1,20 d'amplada. Caldrà entrar, girar a l'esquerra per anar a buscar la passarela i pujar cap a l'entrada principal, amb pendents que no superen el 6%. A primera vista no queda clar que dues cadires a l'hora puguin passar-hi ... i amb les portes exteriors obertes el pas cap a la passarela sembla quedar tallat.


Pel que fa a la resta de punts, molts, els comentarem més endavant. Però resumint, mols anuncis voluntaristes (deteriorament cognitiu, contenció física i farmacològica, últimes voluntats, ús de l’espai del centre de dia ... condicionats a la disposició del personal necessari), activitats de formació, explicacions sobre els processos de selecció de personal (molts concursos interns per passar de interins/temporals a fixes) ...

Vàrem comentar també la qüestió dels menjars: preparació, distribució, qualitat i quantitats, empresa contractada (ARCASA), i, especialment, un canvi en la organització dels àpats i en la ubicació de molts residents.

La Directora anuncia una reunió informativa el novembre, que permetrà, també, escollir un nou representant dels residents al Consell.