divendres, 27 de juliol del 2018

Reunió d'urgència
amb Consorci i Ajuntament per poder fer la volta ...

Quan ja havíem començat l’acció reivindicativa demanant poder fer la volta a la Residència, la Directora ens convoca a una reunió d’urgència dilluns 23 de juliol a les 16h00. L’acció anunciada, la difusió via facebook (FotoDenúncies de Mataró), i la proximitat de la visita de l’alcalde a la Resi el proper dissabte 28, havien servit per alguna cosa.

El Gerent i un tècnic del Consorci Sanitari del Maresme, la Directora, una responsable dels Serveis Municipals concernits, la nova regidora municipal, Elisa Ruiz Moreno, amb 5 membres de l’ARFA.

Des de l’Ajuntament ens diuen que pensaven que el tema ja estava resolt (l’arquitecte municipal que ho portava s’ha jubilat ...), i la nova regidora fa unes setmanes que té el càrrec.

El Gerent ens presenta una reforma ambiciosa (donada la complexitat dels accessos ...), i costosa (40 o 50.000 euros), que diu que el Consorci no pot assumir aquest any (hi ha gastos previstos de maquinaria, diu ...). Cal fer un projecte ben estudiat i detallat, demanar els permisos corresponents, fer un concurs demanant 3 o 4 pressupostos (diu), per començar els treballs a primers de 2019.

Fer-ho abans exigiria la participació financera de l’Ajuntament (60/40 o 40/60, va dir), el què ens va semblar difícil pensant també en procediments, formalitats, i els recursos municipals disponibles. La nova regidora no va reaccionar i no semblava poder/voler comprometre’s ...

La Directora no va dir pràcticament res, com si el problema no anés amb ella.

Alguns de nosaltres, escèptics, desconfiats, coneixedors de les dificultats, vàrem insistir en buscar una solució provisional, senzilla i barata. Provisional i funcional. Però el Gerent, el tècnic i la responsable dels Serveis Municipals varen dir que no era possible, que hi havia molts desnivells.

Vàrem sortir a veure-ho in situ. Alguns de nosaltres vàrem insistir en que sí que era possible, però sense èxit, sense recolzament. La majoria de la gent de l’ARFA varen decidir fer confiança a les promeses del Gerent i dels responsables municipals, renunciant a reivindicar la solució provisional que demanàvem a les pancartes.

La nova regidora i la responsable dels serveis municipals ens asseguren que seguiran el tema de prop, s’hi comprometen.

L’Alcalde tindrà doncs una visita tranquila, el dissabte 28, que era el què més els preocupava. I per fer la volta, els residents hauran d’esperar una mica més (8 o 10 mesos ...). Si ja han esperat 3 anys, varen dir els responsables del Consorci, no vindrà d’una mica més ...

El maig de 2019 hi ha eleccions municipals ...