dijous, 27 d’abril del 2017

Reunió de la Junta de l'ARFA
26 d'abril de 2017

Ahir dia 26 ens vàrem reunir la Junta i vàrem tractar aquests temes:

1/ la constitució del Consell de Participació de centre, que el Gerent del CSdM va acceptar a primers de gener 2017. Dels contactes amb ell (Dr. Cunillera), i amb la Directora, sembla que ja tenen un projecte de Reglament. Ens l’han de passar per poder estudiar-lo i consensuar el projecte definitiu, d’acord amb el què preveu la normativa. Esperem doncs que ens passin aviat la seva proposta.

2/ els comentaris i reaccions de diferents residents i familiars que han tingut incidències aquestes darreres setmanes: la medicació mal preparada de la mare del Zoilo, l’accés amb vehicle a la Residència quan la Muralla és tallada al trànsit, el control de les sortides més tard de les 9 del vespre, l’assegurança per pèrdues d’audífons o de dentadura postissa ... Decidim fer una nota a la regidora de mobilitat, Núria Moreno, demanant que informi els policies locals de la problemàtica.

3/ els contenidors de la Muralla, baixant a l’esquerra, davant de la parada de taxis, continuen molestant, dificultant sovint el pas, són bruts i fan pudor. Hem d’insistir davant els serveis municipals ...

4/ a la darrera assemblea, molts familiars es varen queixar del menjar. Alguns menús semblen inadequats, i en ocasions estan cuinats de manera poc “apetitosa” ... Decidim demanar a la Directora que organitzi una trobada amb la Dietista per intercanviar impressions. Com també hi ha pendent (de fa més de 6 mesos ...), la trobada amb la psicòloga, proposem que la Directora organitzi una trobada conjunta (+/- 30’ cadascuna), oberta a tothom, en horari convenient per a residents i familiars.

5/ malgrat que apreciem, en general, un millor ambient de treball, tenim la impressió de què falta personal. Caldria verificar de nou les ràtios vigents respecte dels que preveu el Departament d’Afers Socials i Família de la Generalitat. Ho vàrem fer el juny de 2016 [mireu aquí ], quan vàrem anar a verificar-les al Servei d’Inspecció i Registre del Departament. Demanarem les dades actualitzades a la Directora, i, eventualment, podríem tornar a demanar al Servei d’Inspecció que ens ajudi a clarificar la situació.

6/ continuem esperant notícies de la reforma dels accessos de la part del davant de la Residència que dóna a la Muralla. Sembla que els responsables de manteniment del CSdM han fet un projecte (fa mesos ...), i que ara cal que els Serveis Municipals donin el seu acord. Informalment, hem intentat contactar amb responsables d’aquests serveis, sense èxit. Seguim esperant ... i fa més de 2 anys.

7/ la Lea ens informa que ja estem efectivament inscrits al Registre Municipal d’Entitats (amb el n. 825), i que ara ja podem manifestar la nostra voluntat de formar part del Consell Municipal de Benestar Social, com ja anticipàvem a la reunió de Junta del passat mes de març [punt 4, aquí ].

No vàrem poder parlar del projecte d’estudi subvencionat per la Caixa, ni d’activitats de difusió de la nostra experiència que alguns ens demanen ...