dijous, 6 d’abril del 2017

Resum 3era Assemblea de l’ARFA
5 d’abril de 2017

Ahir vàrem reunir-nos en Assemblea al Centre de Dia.
Una vintena de familiars, amics, i una resident, tot i que sembla que l’hora no acaba d’anar bé a tothom ...

Tenim una llista de residents actualitzada, i hem pogut constatar que en el període novembre 2015 / març 2017, hi ha hagut unes 16 baixes i altes, és a dir, un 20% anual ...

Per això és important la tasca del Zoilo, que truca una per una els familiars i amics que han entrat a la Residència per informar-los del què fem i de la convocatòria de l’Assemblea. Segons ell, la majoria està contenta de la trucada i de que hi hagi una associació com la nostra que vetlli per la millora del bon-residir dels residents.

Vàrem ser una vintena (familiars, amics i una resident), amb tota la Junta, exceptuant el Marcel Puebla (la seva mare va morir fa uns mesos), i el Rafael Vives, que va decidir presentar-nos la seva dimissió.

Com la majoria eren familiars/amics de nous residents, vàrem fer una mica d’història i de balanç de l’ARFA en aquests 18 mesos de vida que tenim (novembre 2015/abril 2017). Especialment del fet que ja tenim Estatuts, ja estem inscrits al Registre Municipal d’Entitats i properament demanarem formar part del Consell Municipal de Benestar Social.

Vàrem repassar una mica els temes pendents: Direcció, encara (està per veure l’eficàcia del nomenament de la coordinadora), Serveis mèdics, encara, reformes al davant, constitució del futur Consell de Participació de la Residència ... tot i que, en general, hi ha un ampli consens en considerar que l’ambient general a la Residència ha millorat molt, que les tardes i matins hi ha força activitats amb una participació molt acceptable.

Els participants varen tornar a insistir en altres temes: els menjars són bons però insulsos, el pa podria ser més petit i mengívol, els pastissos d’aniversari podrien reconvertir-se, cal millorar el tracte respectuós als residents, es segueixen perdent de tant en tant aparells bucals i audífons. Va sortir la idea d’estudiar si seria possible establir una assegurança per aquestes pèrdues ...

En trucada de la mateixa tarda, el gerent del CSdM, el doctor Ramon Cunillera ens informa:
- que les obres del davant tenen un projecte que sembla ambiciós (ampliar la sala d’estar !), però que estaria pendent dels permisos municipals,
- i que té molt d’interès en constituir aviat el futur Consell de Participació, que permetrà consolidar i fer més efectives les trobades entre gestors i usuaris de la Residència.

Finalment, alguns dels participants van mostrar-se predisposats a colaborar en les activitats de la nostra Associació, el què ens reconforta a tots plegats ! Com era tard i plovia, vàrem oblidar la foto del simpàtic grup !