dimecres, 20 d’abril del 2016

Resum de la reunió sobre la circumvalació
amb responsables del CSdM
18 d'abril 2016

Aquest dilluns ens vàrem trobar a la Residència amb el senyor Antoni López, Director d'Economia i Serveis del CSdM, acompanyat d'un colaborador tècnic, per parlar de les reformes al voltant de l'edifici de la Residència. No hi era la Directora.

Per l'ARFA hi érem presents: Pep Molsosa, Zoilo Lahuerta i Toñi Angulo, i ens acompanyava l'Isidre Molsosa, que havia estat durant uns anys arquitecte municipal.

Fa més de 10 anys que els residents i familiars demanen aquestes reformes, amb l'objectiu de facilitar el fer còmodament la volta amb caminadors i de poder accedir als cotxes, a peu o en cadira de rodes, per una via ben plana.

Els responsables del CSdM ens ensenyen un esbós de projecte, que consisteix, bàsicament, en:
  • ampliar amb una filera de rajoles toves el pas lateral de l'entrada cap al pati del darrera;
  • ampliar amb dues o tres fileres de toves la vorera posterior;
  • cobrir amb una capa de formigó la superfície de sorra del darrera.
Sembla que la problemàtica i les solucions han estat comentades pels responsables del CSdM amb tècnics municipals responsables de la finca, catalogada i propietat de l'Ajuntament, però no ens donen dades econòmiques ni calendari d'execució. Fan algunes referències a la limitació de despeses a què està sotmès el CSdM i a una propera aprovació de pressupostos ...

Ens sembla correcte l'ampliació de les voreres lateral i posterior, però discutim la conveniència de cobrir el pati amb una capa de formigó, i trobem a faltar una solució per facilitar els moviments a la part davantera de l'edifici.

Els responsables del CSdM posen també sobre la taula el dret d'accés i d'aparcament a l'interior del recinte, els eventuals problemes en cas d'incendi ... però nosaltres insistim en centrar-nos en els problemes immediats que més directament afecten els residents i familiars, és a dir, la possibilitat de fer la volta amb caminadors i facilitar un accés fàcil i segur als cotxes, a peu o en cadira de rodes.

Una solució simple podria ser:
  • posar les fileres de toves a les voreres lateral i posterior,
  • i substituir les llambordes per un paviment de pedra natural o artificial, en un pas d'un metre, entre la rampa d'entrada i les terrasses del davant que donen a la Muralla.
Tècnicament és fàcil, i ho podria fer la mateixa brigada municipal a uns costos assumibles.

Els responsables del CSdM informaran els serveis municipals de les nostres prioritats i propostes, i l'Isidre Molsosa hi parlarà també per explicar-les directament als tècnics municipals.

Malauradament, sembla que malgrat el què ens havia insinuat la Directora, la cosa pot anar per llarg. Una vegada més, entre els responsables del CSdM i de l'Ajuntament, sembla que vagin marejant la perdiu, demostrant poca sensibilitat envers els residents, i poca capacitat resolutiva davant unes reformes necessàries i senzilles ...

1 comentari:

jfg50111 ha dit...

Marejar la perdiu, sempte ha estat un instrument molt utilitzat per tots els politics, i el cas que ens ovupa es el mateix, es tracta de donar llargues, perque, al cap i a la fi, ningú se sen PROPIETARI, del tema

Endevant!!

Jordi Ferri