divendres, 8 d’abril del 2016

Resum de la reunió mensual amb la Directora
7 d'abril de 2016

Ahir dijous varem tenir la reunió periòdica mensual de la Junta amb la Directora, i varem parlar d'aquests temes:

1/ la facturació anticipada: la Directora ens diu que va ser un error, que ella no va entendre bé les conseqüències dels canvis de dates que li varen comunicar els responsables administratius del Consorci, ens va demanar disculpes, i diu que tornaran enrere, a com es feia fins ara, però amb la doble factura separada d'estada i serveis.

Li diem que ens hagués agradat una ràpida comunicació/reacció just després de festes, el 29 o 30 de març, per tranquilitzar-nos tots plegats. Ens diu que ja va anar parlant de un en un, i nosaltres lamentem que no hagués contactat amb la nostra associació, que representa a la majoria de residents.

Li recordem la posició de la Junta, penjada en una nota al blog [ aquí ], insistim en què entenem l'anticipació a primers del mes (a primers de març pagar el mes de març), però no en pagar el mes precedent (pagar a finals de març el mes d'abril), i que convindria una notificació clara a tothom de part seva.


2/ els comentaris del grup de residents amb qui ens varem reunir el passat 16 de març: més presència dels metges en diferents dies, millores en el menjar i estat del projecte de circumvalació de la Residència.

Ens explica com funciona ara la cuina (complicat detallar-ho ara aquí ...), però pren nota de la preocupació i mirarà de millorar el què pugui ....

Pel que fa els serveis mèdics, en pren també nota ...

I respecte del projecte de remodelació dels voltants, ens diu que l'Antoni López, Director d'economia i serveis generals del Consorci, està disposat a venir a explicar-nos el projecte. Contactarem amb ell per concertar dia i hora.


3/ pel que fa els ràtios de personal, ens presenta un quadre més clar i comprensible, del què se'n dedueix que hi ha un dèficit de gerocultores (unes 1.300 hores/any, és a dir, 0,8 gerocultores) i d'infermeres (0,5 infermera ...).

Segons els nostres càlculs, el dèficit de gerocultores és d'unes 2.200 hores/any, és a dir, 1,2 gerocultores.

No precisa els càlculs de direcció i serveis mèdics.

Ens diu que està mirant de cobrir el dèficit d'infermera en els propers mesos, però, pel que fa a la gerocultora, pensa que aquest any és difícil cobrir el dèficit, atès que el personal ha augmentat una mica els darrers anys i que tenim superàvit de professionals complementaris.

Nosaltres diem que analitzarem les dades, que la dedicació plena de direcció és fonamental, que no renunciem a exigir la presència mínima de 10 hores de metges, i, tampoc, a que es respectin els mínims establerts pels ràtios de personal de la Generalitat.

Considerem que, lògicament, hi ha decisions que van més enllà de les seves atribucions, i que, per tant, n'hem de parlar amb l'òrgan de govern de la Residència, el Consell Rector del Consorci. Tenim previst demanar entrevista amb el seu president, el senyor Mañach, informant-ne els representants municipals en aquest Consell Rector.

Ens anuncia que abans de l'estiu el gerent del Consorci vindrà a la Residència per explicar-nos la situació i compartir problemàtiques i visions.

Ens comenta també algunes reticències del personal respecte de les nostres actuacions, i nosaltres insistim en que volem fomentar un ambient obert de cooperació i coordinació, necessari si tenim en compte l'important suport que els familiars i amics donem als residents.


Complementàriament, seguim insistint en la necessària verificació de les receptes de medicaments i en l'actualització dels informes mèdics: en alguns casos constatem una deixadesa inacceptable.