dimarts, 2 de juny del 2020

Reunió informal amb la Directora el 2 de juny

Aquest matí ens hem trobat a la Plaça de Sta Anna (abans, de la Llibertat ...), amb la MariCarmen, la Directora de la Residència. Hem estat 1 hora i mitja xerrant, molt oberta i confiadament. N'hem sortit tots/totes molt contents per haver pogut explicar les nostres preocupacions, i per sentir directament les seves vivències d'aquests gairebé 3 mesos.

Hem viscut una situació excepcional, i des de fora hi ha hagut coses que no enteníem. La MariCarmen ha estat molt exhaustiva i clara en les explicacions "tècniques", i ens ha permès comprendre el perquè de moltes decisions.

Ens ha semblat que entenia les nostres inquietuds, prenia notes, i progressivament anirà millorant el què pugui.

És difícil resumir tot el què hem intercanviat, però, ho intentem:
- les visites començaran, en principi, a partir de dilluns vinent dia 8 de juny. Es faran en un despatx preparat, separats per un planxa transparent de metacrilat, amb accessos separats per residents i familiars. Els familiars haurem de trucar per concertar hora de visita (1/2 hora a la setmana ...), més o menys de 10 a una i de 3 a 7, de dilluns a diumenge. Les visites a l'exterior hauran d'esperar, pensant en la necessària seguretat en els contactes físics propers.

- pel que fa la seva dedicació a la residència de Premià, ens diu que ja està fent el traspàs amb el nou equip de responsables, i ens explica que durant aquest temps, l'equip de personal de la nostra Residència ha estat reforçat.

- pel que fa a la presència del metge, reclamació "històrica" de l'ARFA, hem compartit els respectius punts de vista, a l'espera de que el Departament de Salut aclareixi les seves propostes per vincular més les residències als serveis mèdics dels centres de primària (CAP).

Li hem demanat que ella mateixa faci un resum en viu per a tothom. En un minutet. Aquest és el resultat (excuseu el soroll ambiental !):