dimarts, 14 de gener del 2020

Bones perspectives per a un nou director/directora !

El passat dijous dia 9, la Lea i jo mateix vàrem estar amb la Laura Seijo, regidora municipal responsable de l'àmbit en el que està integrat la nostra Residència. Vàrem repassar una mica la història recent, explicant-li com veiem nosaltres la participació dels familiars en el funcionament de la Residència. Bàsicament, que els familiars també som cuidadors, i que hem d'estar molt associats a la organització de les activitats, cures i serveis de la Residència. Els familiars podem aportar la visió i les impressions dels usuaris per afavorir el bon funcionament i la qualitat del benestar dels residents.

Tant de bo a totes les residències hi hagués aquesta participació organitzada que tenim nosaltres amb l'ARFA. La regidora hi està d'acord, i vàrem convenir pensar possibles iniciatives per promoure aquesta cooperació familiar sistemàtica en les residències de Mataró ... i comarca.

Avui dimarts 14 hem parlat amb la Daría Rubio, directora d'infermeria del Consorci Sanitari del Maresme, i responsable de la organització i gestió de la Residència. Hem contrastat punts de vista sobre la baixa del Director, l'Imad, i, sobretot, sobre el procés de selecció del seu substitut. Hem aprofitat també per expressar-li la importància de la cooperació dels familiars en el benestar/ben residir dels residents, i, per tant, la necessitat de consolidar i enfortir les maneres de participar, individual i colectivament, en el funcionament de la Residència.

Hi ha un concurs intern obert fins a finals de mes, i, probablement, a finals de febrer puguem tenir nou director/directora ! Pel que fa a les idees i valors sobre maneres de cuidar i sobre la implicació activa dels familiars, sembla que estem molt, molt d'acord.

Reconstruïm, doncs, el clima de bon rotllo necessari, i recuperem esperances !