divendres, 29 de març del 2019

La reunió del Consell de Participació
per presentar el nou Director

Acabem de fer la reunió del Consell de Participació, amb l'objectiu principal de presentar el nou Director, l'Imad. Ha estat escollit després d'un ampli procés obert de selecció, i dilluns primer d'abril comença.

El Dr Ramon Cunillera n'ha fet la presentació, i els residents, familiars i amics hi hem dit la nostra.

La Lea ha mostrat la seva sorpresa pel fet de que, en un centre on els residents son majoria dones, i ho són també les treballadores de la neteja, les auxiliars, les infermeres, la fisio, la psicòloga, la treballadora social … el nou Director sigui un home, que no hi hagi hagut cap dona mereixedora de la plaça. I s'ha preguntat si no estem reproduint els estereotips socials.

De tota manera, va aclarir que no dubtava de la professionalitat i competència de la persona escollida.

El gerent ha explicat que en el procés de selecció, el gènere dels i de les candidates no havia tingut cap rellevància. Varen valorar, diu, sobretot, un perfil menys hospitalari i més de gestió socio-sanitària.

Nosaltres hem presentat l'ARFA, i hem fet un breu comentari sobre l'experiència participativa a la Residència. Amb moltes ganes al principi, el 2015, amb un punt àlgid el novembre de 2017, amb la constitució del Consell de Participació. Però darrerament, durant l'any 2018, predominava un escepticisme desmotivat, davant la manca de decisións i resultats.

Ens ha fet molt bona impressió, l'Imad. Molt amable i receptiu, amb idees clares, experiència, i amb moltes ganes. I serà a la Residència a ple temps, condició llargament reivindicada des de l'ARFA. Molt esperançats doncs davant aquesta nova etapa.

Li hem ofert una reunió informal amb gent de l'ARFA, abans de fer un nou Consell, i ha acceptat encantat.

Mireu-nos a tots plegats ben somrients !