divendres, 15 de juny del 2018

Resum de la 4a Assemblea de l'ARFA
14 de juny de 2018

Ahir vàrem fer la 4a Assemblea de la nostra Associació. Poca participació: un 20% dels familiars. Tots anem prou carregats, i la relativa manca de resultats de la participació pot desmotivar la gent a venir-hi.





Per fer balanç d’activitats i tenir perspectiva, vàrem fer un cronograma des de primers del 2015, i una llarga llista de tots els temes que hem tractat en un moment o altre en aquests 3 anys i mig d’activitats.

Malauradament:
- continuem tenint problemes amb el servei mèdic, molt poc present,
- seguim considerant molt limitada la plantilla, malgrat algun augment en els darrers mesos,
- patim encara pèrdues de roba
- enyorem la idea de cuidadora de referència, i patim la rotació continuada de personal
- suportem els menjars, de qualitat molt irregular, malgrat reunions amb la dietista,
- i segueixen havent-hi problemes amb la facturació de medicaments.

Pensem que caldria comptar i avaluar el suport sistemàtic dels familiars i amics en el moment dels àpats o en altres moments d’higiene personal. Sense aquest suport el dèficit de personal seria encara més preocupant ...

Una cosa positiva és el tarannà de la nova treballadora social, obert i cooperatiu, acollidora !

També vàrem tractar el ja clàssic tema de la “ronda” que el senyor Parull va plantejar fa més de 3 anys. Malgrat que es va arreglar el costat dret, queda tota la part del davant que impedeix absurdament als residents fer còmodament la volta a la Residència.

Per estimular la participació i mirar d’aconseguir resultats concrets, a primers de juliol muntarem un comitè per l’encimentada que organitzarà una actuació simbòlica: pancarta, mitjans, ciment, ... just abans de la Festa Major d’enguany.

Resumint, però, estem tots convençuts que el problema bàsic i principal és la manca d’una Direcció continuada, competent i motivada. La majoria de problemes podrien solucionar-se amb més i millor direcció, més supervisió i més coordinació operativa.

Sense oblidar les perspectives econòmiques de la Residència: massa sovint el Gerent ens alerta de que els números no quadren. No els tenim tots, no sabem com ho calcula, però va repetint la idea de que una residència amb menys de 120 llits no s'aguanta ...

Hem de seguir esperant canvis ...