dimarts, 27 de juny del 2017

Reunió amb el Gerent
per concretar el Consell de Participació

Avui dimarts 27 ens hem reunit la Junta de l'ARFA amb el Gerent del CSdM i la Directora per mirar d'acordar el reglament del Consell de Participació de la Residència i Centre de dia.

Es van revisar els diferents punts que proposa la Llei catalana de Serveis Socials (2007) i el Decret que la desenvolupa (2009), i algunes propostes de millora del contingut fetes per l’ARFA per tal d’adaptar-lo a la realitat del nostre centre.

En línies generals el conjunt de participants hi van estar d’acord amb el redactat i les propostes fetes, excepte en alguns punts que l’Arfa havia proposat modificar, com ara la descripció i concreció dels participants i la presidència del consell.

En quant a les vocalies representades per les persones usuàries es va valorar la necessitat de que aquestes foren cognitivament autònomes però tenim experiència que en general aquestes manifesten certs temors respecte a possibles conseqüències en el tracte posterior.

Es va deliberar sobre la validesa i el compromís dels acords. La discussió es va centrar en si el consell només és deliberatiu o si les decisions preses per aquest son vinculants ...

Es va tancar la reunió concretant:
  • la data del 13 de juliol a les 18 hores per a la realització d’una nova reunió amb la Direcció del centre i la Junta de l’ARFA, a fi d’organitzar ...
  • una Assemblea de Residents i Familiars, en data 20 de juliol del 2017, per tal d’informar-los de l’existència del consell i determinar quins seran els membres que hi participin a la vocalia del consell en qualitat de persones usuàries.

Es pot dir que el to de la reunió va ser cordial però el membres de l’ARFA vam haver de cedir davant de la no acceptació d’algunes de les nostres aportacions com ara la persona que hauria de afrontar la presidència del consell o la execució de les decisions preses.

En definitiva, es va tractar d’un acte molt formal on es va mostrar poc interès per part de la gerència sobre les nostres preocupacions i pel desenvolupament de les nostres intervencions. Considerem que tot i que l’objectiu de la reunió s’havia acomplert, hagués estat be un gest en aquest sentit.

El Reglament adoptat, segons la Directora, és accessible i descarregable [ aquí ]