dimecres, 4 de novembre del 2015

La reunió Informativa amb residents, familiars i amics


Amb força participació, entre les 6 i les 7, la Lea Cornellana, el Zoilo Lahuerta, el Marcel Puebla i el Pep Molsosa, del grup inicial de promotors, hem explicat la petita història del projecte d'associació, del perquè, i les finalitats de l'ARFA.

Molts hem estat en AMPAS, associacions de mares i pares per vetllar per l'educació dels fills,
i ara volem muntar l'ARFA, associació de fills i amics per millorar l'assistència als nostres pares.

Uns quants residents i alguns familiars han participat amb comentaris positius sobre la iniciativa, que tothom encoratja, amb reflexions sobre limitacions pressupostàries, sobre el menjar, sobre l'assistència en les hores entre menjars, sobre les dificultats d'intercomunicar informacions sobre la salut i el benestar dels residents ...

Però avui no es tractava de parlar de problemes, sinó de proposar un instrument cooperatiu que ens ha de permetre ser més efectius en la nostra participació, en la nostra implicació en l'assistència i acompanyament dels residents i, sobretot, en el funcionament general de la Residència.

Hem recordat les tres línies bàsiques que reivindiquem després de parlar moltes hores sobre els nostres problemes individuals:
- enfortir la Direcció,
- millorar els serveis mèdics
- i potenciar la capacitat assistencial.

Hem explicat per tant les posicions i reaccions de la Direcció, del gerent del CSdM, dels nous regidors municipals, i de les perspectives que se'ns presenten. Hem de generar confiança i bon rotllo, però essent exigents i rigorosos en les nostres demandes.

La Residència sembla estar en un núvol entre l'Ajuntament i el Consorci Sanitari del Maresme. No hem aconseguit informació clara i precisa de les relacions i convenis entre ambdues institucions, tenim una vaga dada sobre el pressupost anual ... i poca cosa més.

El propers passos:
- consolidar l'Associació (Estatuts, Assemblea constituent, Junta i plans pel 2016),
- assegurar les vies de cooperació (reunions amb Direcció, reforma reglament règim interior, ...),
- treballar activament per aconseguir les millores concretes en el funcionament de la Residència
- i tirar endavant projectes concrets ... com la ronda del senyor Parull !

1 comentari:

jfg50111 ha dit...

Felicitats, Pep, Lea, Zoilo i Marcel, per la vostra exposició clara de un projecte necesari. I crec que funcionará, i que pot fins i tot comvareu dir, portar sinergies amb altres residéncies. Té coheténcia i seria una resposta a la problemática actual,quevareu descriure perfectament
Esperem els propers passos cara a la constitució legal

Força i endevant

Jordi Ferri. Fill de la Magdalena Güell